Bu Blogda Ara

10 Nisan 2012 Salı

We LoVe Cupcakes!!!
Cupcake'in yapili$i da yemesi de inanilmaz keyiflidir. Mevsimine gore, kutlanan ozel gune gore, ruzgarinizin o gun hangi yonde estigine gore ce$it ce$it , renk renk cupcake yapabilirsiniz. Hatta ben bunun cok iyi bir terapi olduguna inaniyorum. Bazen insan kendini kaybediyor suslerken. Icimizdeki cocuk ortaya falan cikiyor :)
Iciniz daralirsa cupcake yapin. Sonunda mutlu olma garantisi var!! Sonuc bir felaket olsa bile, yine de o halleriyle hepsini oturun yiyin. O bile sizi mutlu edecektir.
Cupcakeleri suslemenin ce$itleri var ; krema ile, $ekerleme ile ya da her ikisi ile... Bugun krema ile suslenenlerden bahsedecegim. Bir daha ki 'Cupcake Ko$emde'  $ekerleme ile suslemeyi anlatirim ki o ba$li ba$ina bir i$ cunku. Kolaydan ba$layalim ki gozumuz korkmasin :)
Peki bu guzellikleri nasil yapacagiz? Gercekci olalim ; yaptiginiz ilk cupcakeler bunlar kadar guzel gorunmeyecekler. Onceden bunu kabul ederek kollari sivayin. Benim ilk cupcake suslemem tam bir faciaydi. Yaptikca ali$iyorsunuz ve gizli kalmi$ yaraticiliginiz yava$ yava$ ortaya cikiyor. Aramizda dogu$tan cupcake susleme yetenegine sahip olanlariniz varsa, onu bilemem. Ben onlardan degilim :)






















Hadi kolay gelsin. Yaptiginiz cupcakeleri benimle de payla$irsaniz cok sevinirim. E-maillerinizi masal.rengarenk@gmail.com 'a gonderebilirsiniz.

Cupcake icin malzemeler :
3 yumurta
115 gr margarin ( oda sicakliginda)
2/3 su bardagi toz $eker
1 - 1/2 su bardagi un
1/4 su bardagi sut
1 adet limon kabugu rendesi
1 tatli ka$igi saf vanilya esansi ya da 1 paket toz vanilya
2 cay ka$igi kabartma tozu

Susleme icin krema malzemeleri :
115 gr margarin ( oda sicakliginda)
2 su bardagi pudra $ekeri
1 tatli ka$igi saf vanilya esansi veya 1 paket toz vanilya
2 yemek ka$igi sut
Istege bagli renkli gida boyasi

Kekin Yapili$i :
Firini 175 dereceye ayarlayin, isinsin.

  • Margarini,sutu ve yumurtayi onceden buzdolabindan cikarin. Malzemeler oda sicakliginda olmali.
  • Derin bir kabin icine unu eleyin.  Kabartma tozunu ekleyip, kari$tirin. Bu kabi bir tarafta bekletin.
  • Oda sicakliginda yumu$ayan margarini kucuk parcalar halinde kesin. Ba$ka bir kabin icinde $eker ile margarini 3 dakika kadar kari$tirin.
  • Bu kari$ima her seferinde birer yumurta olmak uzere 3 adet yumurtayi ayri ayri kirin. Her bir yumurtadan sonra yumurta iyice kari$ana kadar kari$tirin.Limon rendesini ve vanilyayi bu kari$ima ilave edin. 30 saniye kadar daha cirpin.
  • Unlu kari$imi ve sutu ilave edin. 2 dakika kadar hepsini kari$tirin.
  • Cup kek kaliplarini tepsinize dizin. Kagitlar ince ise iki kat kullanin. Eger varsa cup kekler isin kullanilan ozel kaliplari kullanmanizi tavsiye ederim. Cunku kagit kaliplari iki kat dahi kullansaniz pi$erken yayvanla$abiliyor. Fakat ozel kaliplarin icine sadece bir adet kagit yerle$tirmeniz yeterli olacaktir.
  • Kek kari$imini kaliplara e$it $ekilde dagitin.
  • Onceden isitilmi$ 175 derecedeki firinda 20-25 dakika pi$irin. Kurdan batirarak kontrol edin. Temizse pi$mi$ demektir.

Kremanin yapili$i :
  • Oda sicakliginda yumu$ayan margarini mikser ile cirparak krema haline getirin.
  • Vanilya ve pudra $ekerini ekleyin. 2 dakika kadar cirpin.
  • Sutu ekleyin. Mikserin yuksek devirinde 3-4 dakika kadar cirpmaya devam edin.
  • Isterseniz gida boyasi ile kremayi renklendirebilirsiniz. Gida boyasini kurdanin ucu ile alip kremaya koymaniz yeterince renk verecektir. Farkli renkler istiyorsaniz. Kremanizi parca  parca ayirip , degisik gida boyalari kullanin.
  • Kremayi krema $iringasina koyup cupcakelerin uzerine istediginiz $ekli verin. Ancak cupcakelerin sogumu$ olmasina dikkat edin. Aksi takdirde krema erir.
  • Krema ile suslediginiz cupcakeleri,kremanin erimemesi icin buzdolabinda muhafaza edin.
*************************

Fikir vermek amacli $u guzelim cupcakeleri payla$iyorum. Hayir, bunlari ben yapmadim. Daha o a$amada degilim. Ama yapanlarin eline saglik. Insan yemeye kiyamaz ki bunlari.
Bu yaz temali cupcakelerin yapili$i burada


Cocuklar icin de cok yaratici cupcakeler yapilabilir.

 
*** Afiyet Olsun ***


2 yorum:

lal dedi ki...

delicious!!!!! işi gücü bırakıp cup cake yapmak istiyorum ben, yanında da güzel fincanlarda çay seansı... ama bu kadar güzel süslemek için çooook çalışmak lazım çoooooook

Masal dedi ki...

Evet cok cali$mak lazim..Sen takip etmeye devam et Lal, cupcake ko$emi..Bir$eyler ogretebilirsem ne mutlu bana!